posted on by

Resilience- psykisk motståndskraft när saker inte går som du tänkt dig

”Our greatest glory is not in never falling , but in rising every time we fall”. (Confucius)Ordet resilience är från latinets resilio och betyder att hoppa tillbaka.Det är en term som används i metallindustrin och mäter hur mycket man kan böja en metall innan den knäcks.Fjällbjörken är också ett bra exempel där den på fjället böjer sig krokig för den isande vinden, växer sig fast med kraft trots snöstormar och mörka månader utan den minsta solstråle.

I vår vardag stöter vi ofta på olika typer av motgångar med olika sorters konsekvenser, ibland stora och ibland små.Hur  vi hanterar dessa motgångar och problem kan ofta göra skillnad på lång sikt, både för våra resultat och vår psykiska hälsa.Det handlar inte alltid om hur djupt du faller utan om hur du tar dig tillbaka.

Psykologisk motståndskraft är en förmåga som vi kan lära oss mer av och utveckla under livets gång. Med resilience låter du inte motgångar dränera din handlingskraft.

”Lova mig att inte glömma att du är klokare än du tror, starkare än du ser ut som och smartare än du kan tänka dig”Christopher Robin till Puh( av A.A. Milne)

 

Speak Your Mind